Szereted a mama húslevesét?

 2014.07.18. 10:54

leves3.jpg

A mai ebéd majdnem olyan lett, mint a mama húslevese. Azért csak majdnem, mert szerintem tökéletes húslevest csak a nagymamám tud készíteni a maga 84 esztendejével. Hiába ugyanaz az alapanyag, valahogy az övé mindig finomabb. Titokban biztos belefőzi az összes szeretetét, azért olyan jó. A nagymamák már csak ilyenek.

Ma én is próbálkoztam, már sokadszorra, és kijelenthetem, ez is nagyon finom lett. A húslevest mindenki másképp csinálja egy kicsit, ahány ház annyi szokás, szokták mondani.

Próbáljátok ki ezt a fajtát, eddig aki kóstolta, nem tudott neki ellenállni.

leves2.jpg

Húsleves házi csirkéből:

Hozzávalók:

  • 2 db csirkeszárny
  • 1 db csirke far-hát
  • 1 db csirkemell csonttal
  • 2 db csirkeláb
  • belsőségek: szív, zúza
  • 8 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 kicsi kelkáposzta
  • 1 db hagyma
  • 1/2 csomag cérnametélt
  • só, egész bors

leves1.jpg

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, és a szárnyakat, far-hátat, csirkemell csontot vagy a hússal együtt, a csirkelábakat és a belsőségeket hideg sós vízben feltesszük forrni. Ha egész csirkénk van, a combját, máját, és esetleg a melle húsát külön készítjük el, nem főzzük a levesbe. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, feldaraboljuk hosszúkásra, vagy karikára a répát, fehérrépát, kelkáposztát félbe vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk. Amikor elkezd forrni a leves, rögtön alacsony lángra kapcsoljuk, hogy az csak gyöngyözzön. És most jön a titok, alaposan leszedjük róla a habot. Fogunk egy kicsi szűrőt, és egy hideg vízzel teli tálat, és komótosan addig szedjük a habot, amíg egy icipicit is látunk rajta. Ha ezt megtesszük, szép átlátszó, tiszta levest kapunk. Ha nem jól csináljuk, zavaros lesz. A habozás után beletesszük a zöldségeket, a borsot, és lassú tűzön épphogy csak forraljuk addig, amíg a zöldségek vajpuhák nem lesznek, illetve a hús is omlóssá válik. Aki nem szereti a csontos húst, az is főzze bele, mert attól zamata a levesnek. Utána nem muszáj megenni, hívj egy idősebb családtagot, tuti szívesen elfogyasztja.

Ezután kifőzünk kevés cérnametéltet, és már tálalhatunk is. Aki szereti dobja fel csípős paprikával.

leves4.jpg

Extrák: Tojásmentes, Tészta nélkül Gluténmentes, Laktózmentes, Gyerekbarát, Hagyományos

 

Címkék: Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Hagyományos

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr426517729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása