Lehet, hogy furcsa társítás a paradicsom és a rakott krumpli, de én úgy gondoltam, hogy egy életem, egy halálom, ezt kipróbálom. Nekünk bejött, ezért szeretettel ajánlom nektek is kipróbálásra. Annyit még tudni kell, hogy én nem annyira szeretem kolbásszal, szalonnával, vagy egyéb füstölt termékkel a hagyományos rakott burgonyát, csupán tojással nem túl izgalmas, így feldobtam egy kicsit paradicsommal, sajttal, és bazsalikommal.
Egy próbát megér nektek is, lehet, hogy ez lesz a kedvencetek!
Paradicsomos rakott krumpli:
Hozzávalók:
- 10 db közepes burgonya
- 5 db tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 db nagy, lédús friss paradicsom
- kb 5-6 levél friss bazsalikom
- olíva olaj, só
Elkészítés:
A burgonyákat héjában megfőzzük, a tojások közül 4-et szintúgy. Amikor megfőttek, megtisztítjuk őket, és egy kiolajozott tepsibe lerakunk egy réteg szeletelt burgonyát, szeletelt paradicsomot, szeletelt tojást. A tejfölt kikeverjük egy nyers tojással, sóval ízesítjük, és a felét ráöntjük a rétegekre. Megszórjuk a sajt egyik felével, majd újra krumpli, tojás, végül paradicsom, a tejfölös szósz másik fele, és reszelt sajt következik. Megszórjuk friss bazsalikommal, amit előzőleg felaprítottunk. Ne használjuk fel az összeset, hagyjuk az elkészült ételhez is frisset. Ezután kb 25 perc alatt 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. Jó étvágyat! :)
Extrák:
Vegetáriánus, Gluténmentes, Gyerekbarát