Dübörög a cukkini szezon, és én valami könnyű, légies finomságot szerettem volna készíteni ebédre, mert a nagy hőségben nem szeretünk nehéz ételeket fogyasztani.
A cukkini kiváló szuflé alapanyag, ráadásul kettő is volt itthon. A férjem ezt különösen szereti, mert ahogy ő fogalmaz, nem száraz. Főleg akkor nem lesz száraz, ha készítünk hozzá egy kapros-citromos joghurt mártást is, ami még jobban feldobja ezt a nyári ételt. A legjobb dolog ebben a fogásban, hogy 25 perc alatt elkészül, így aki elkészíti, annak nem kell a forró konyhában töltenie az egész délelőttöt. Mindenképp próbáljátok ki!
Cukkini szuflé:
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 4 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 15 dkg rizsliszt
- só, kapor
Elkészítés:
A mosott, hámozott cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn. hozzáadjuk a tojássárgákat, a rizslisztet, sót, apróra vágott kaprot, és a reszelt sajtot. Összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket.
Ezután muffin sütőbe tesszük, én teszek bele papírt is, de ez akár olajozással helyettesíthető. Majd előmelegített sütőben 200 fokon, légkeveréses funkción 15 perc alatt készre sütjük.
Kapros-citromos joghurt mártás:
Hozzávalók:
- 1 kis csokor kapor
- 1/2 citrom
- 1 kis pohár natúr joghurt
- só, kevés kókuszvirág cukor
Elkészítés:
A joghurtba keverjük az aprított kaprot, belefacsarjuk a citromot, és kevés sóval-cukorral ízesítjük.
Extrák: Gluténmentes, Vegetáriánus, Gyerekbarát, Gyors: 25 perc