pitekollazs.jpgMeggy és cseresznye szezon van!!!

Most aztán mindenbe ezeket illik tenni. Bezzeg télen már alig várom, hogy jöjjenek a friss zöldségek-gyümölcsök, most meg a hatodik adag meggy után ami otthon köt ki, már csak vakarom a fejem, hogy ebből most mi legyen.

Kis villanykörte felvillan, jöhet az örök klasszikus, a meggyes pite. Valahogy az én konyhámban ez is átalakul, és már nem is klasszikus, hanem inkább formabontó, avantgárd. A fehér liszttel és cukorral már leszámoltam, jöhet a pite, amitől nem lesz nagy a fenekünk. Kivéve, ha megeszünk egy egész tepsivel...

pite3.jpg

Avantgárd meggyes-cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • meggy, és cseresznye ízlés szerint (én inkább pités meggyet szoktam sütni.minél több, annál jobb)
  • 5 dkg rizsliszt
  • 10 dkg zabliszt
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 3 egész tojás
  • 6 dkg kókuszcukor/ méz/ nyírfacukor vagy amit szerettek
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • kevés víz

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a natúr joghurtot, majd a liszteket és a kakaóport. Jól összekeverjük, és ezután ha nagyon kemény, adunk hozzá langyos vizet. Ha nagyon lágy, akkor zablisztet. A pontos mennyiségekkel sokszor bajban vagyok, mert én mindig érzésre teszem bele a hozzávalókat. :) A cukor viszont szándékosan ilyen kevés benne, hiszen a masszát kiolajozott tepsibe öntjük, és alaposan teletömjük magozott meggyel és cseresznyével, amiben már van elég gyümölcscukor.Szóval a legjobb, ha a tészta ki se látszódik a gyümölcsöktől. Nincs más hátra, mint 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütni. Fogyasztásnál azért várjuk meg amíg kihűl, és hagyjunk a családnak is, különben nem karcsúsít!:)

Extrák:

Vegetáriánus, Gyerekbarát

 

 

 

Címkék: Vegetáriánus Gyerekbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr696394575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása