tonhal kicsi.jpgGondolom ebben az évszakban senki sem szeret órákat ácsorogni a tűzhely mellett. Én mindig is a gyorsan elkészülő ételeket részesítettem előnyben, ezért hamar véget ért szerelmünk a hagyományos magyar konyhával, amiről köztudott, hogy a legtöbb ételének elkészítési ideje minimum másfél óra. Ettől függetlenül kedvelem azokat az ételeket is, csak ne nekem kelljen nyáron megfőzni...

Emellett van egy nagyon jó barátnőm. Mostanában többet randizok vele, mint a hús-vér barátnőimmel. Úgy hívják a drágát, hogy rizsfőző. Igen ám, de nemcsak rizst főz nekünk, hanem kölest, bulgurt, kuszkuszt, zöldségeket, és még sorolhatnám. Egy igazi áldás. Mai ebédünk elkészítéséhez is őt hívtam segítségül.

 

rizsfőző kicsi.JPG

 

Répás barnarizs olívás-citromos tonhalfasírttal

Hozzávalók:

  • 250 g barna rizs
  • 1-2 db sárgarépa
  • 2 tonhal konzerv saját levében
  • 2 db egész tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 15 szem olívabogyó
  • 1 db citrom leve
  • 1/2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
  • olíva olaj

Elkészítés:

A barna rizst szűrőn alaposan átmossuk, majd kétszeres vízmennyiséggel, kevés sóval és a karikára vágott sárgarépával feltesszük főni a rizsfőzőnkbe. Mivel barna rizsről van szó, körülbelül 20 perc alatt fog elkészülni, ha fehéret használunk 5-10 perc alatt kész a csodafőzőben. Eközben leöblítjük, és jól lecsepegtetjük a tonhalkonzervünket, majd ráfacsarjuk a fél citrom levét, beletesszük az apróra vágott olívabogyót,a fűszerkeveréket, a tojásokat, és kb 3 evőkanál rizslisztet. Alaposan összekeverjük, ha nagyon lágy lenne, teszünk még bele rizslisztet. A maradék egy kanál rizslisztet tálkába tesszük, és beleforgatjuk a tetszés szerint kerek, lapos vagy hosszúkás alakúra formázott tonhalmasszát.  Ezután egy olíva olajjal kikent tepsibe helyezzük őket, és 180 C-on pirosra sütjük őket.

Extrák:

Gluténmentes, Laktózmentes, Gyerekbarát

kollázs kicsi.jpg

Címkék: Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr976321089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása