Mai receptemet azoknak ajánlom, akik nem tudnak betelni a sütőtök ízével, és minden fogásba bele szeretnék csempészni egy kicsit. Nem dominál, viszont szépen kiegészíti mind az ízével, mind a színével ezt a fogást. Többször írtam már, hogy nagyon szeretem, ha az ételek nemcsak finomak, hanem szép színesek is. Erre is jó volt ránézni készítés közben. Köretként adható mellé köles, quinoa, héjában sült burgonya, vagy akár rizstészta, én ma a hajdinát választottam, és nem bántam meg.
Neked melyik a kedvenc sütőtökös fogásod?
Sütőtökös-brokkolis csirkemell hajdinával:
Hozzávalók:
- 1 kis fej brokkoli
- 1 db lilahagyma
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 3 szelet sütőtök
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 csirkemell
- 200 g hajdina
Elkészítés:
A hajdinát másfélszeres sós vízben megfőzzük az egy gerezd fokhagymával. Serpenyőben kevés olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát, brokkolit, kockázott csirkemellet. Sózzuk, majd ha már majdnem elkészült, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt is. Kevés vizet öntünk alá, hogy puhuljanak is a zöldségek. Ha elfőtte a levét, alaposan átpirítjuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és hajdinára halmozva már tálalhatjuk is.
Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Ételintolerancia, Karcsúsító, Gyors, Gyerekbarát, Ebéd, Vacsi