b1_3.jpg

Mai receptemet azoknak ajánlom, akik nem tudnak betelni a sütőtök ízével, és minden fogásba bele szeretnék csempészni egy kicsit. Nem dominál, viszont szépen kiegészíti mind az ízével, mind a színével ezt a fogást. Többször írtam már, hogy nagyon szeretem, ha az ételek nemcsak finomak, hanem szép színesek is. Erre is jó volt ránézni készítés közben. Köretként adható mellé köles, quinoa, héjában sült burgonya, vagy akár rizstészta, én ma a hajdinát választottam, és nem bántam meg.

Neked melyik a kedvenc sütőtökös fogásod?

b4_2.jpg

Sütőtökös-brokkolis csirkemell hajdinával:

Hozzávalók:

  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 db lilahagyma
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 3 szelet sütőtök
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csirkemell
  • 200 g hajdina

Elkészítés:

A hajdinát másfélszeres sós vízben megfőzzük az egy gerezd fokhagymával. Serpenyőben kevés olíva olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát, brokkolit, kockázott csirkemellet. Sózzuk, majd ha már majdnem elkészült, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt is. Kevés vizet öntünk alá, hogy puhuljanak is a zöldségek. Ha elfőtte a levét, alaposan átpirítjuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és hajdinára halmozva már tálalhatjuk is.

b3_3.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Ételintolerancia, Karcsúsító, Gyors, Gyerekbarát, Ebéd, Vacsi

 

 

 

Címkék: vacsi Gyors Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr546917069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása