Töltött paprika másképp

 2014.09.02. 21:06

t7.jpg

Ezt a fajta töltött paprikát a pasik is szeretni fogják, ráadásul beilleszthető a mindenmentes diétába. Ha unod a hagyományos verziót, próbáld ki ezt a receptet, nem bánod meg! Rendkívül laktató, kalória is van benne bőven.

Ha kipróbáltad, írd meg ide a hozzászólásként, hogy milyen lett. Nemcsak arra vagyok kíváncsi hogy ízlett, hanem a családtagjaid fogadtatására.

Támogatnak a családtagjaid, barátaid, kollégáid az étkezésedben? Vagy hátramozdítanak? Csodabogár vagy a szemükben? Írd meg a tapasztalataidat!

koll1_5.jpg

Töltött paprika másképp:

Hozzávalók:

  • 100 g köles
  • 100 g vöröslencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagy doboz paradicsompüré (500 g)
  • 1/2 szál házi kolbász
  • 1 kisebb padlizsán
  • 4  db paprika
  • 1 teáskanál kakukkfű

koll2_6.jpg

Elkészítés:

A vöröslencsét a kölessel, a fokhagymával és fél fej lilahagymával megfőzünk. A másik fél hagymát apróra vágjuk, kevés olíva olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott kolbászt. Mikor megsültek, hozzáadjuk az aprított padlizsánt, majd a 1/2 doboz paradicsompürét, amit kakukkfűvel ízesítünk. Amikor megfőtt a köleses lencse, egy tálban összekeverjük a háromnegyed rész kolbászos-paradicsomos szósszal. Ezeket beletöltjük a paprikákba. A maradék szószt átöntjük egy nagy lábosba, hozzáadjuk a maradék paradicsompürét, és felhígítjuk vízzel. Ebbe helyezzük a paprikákat, és lassú megfőzzük a paprikákat. Néha megforgatjuk, ha túl nagyok a paprikák, és kilógnak a szószból. Amikor a leve besűrűsödött, és a paprikák is megpuhultak, késznek nyilváníthatjuk, és fogyaszthatjuk is!

koll3_3.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Laktózmentes, Kalóriadús, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Ebéd

 

Címkék: Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes Kalóriadús Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr496660325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása