Ezt a fajta töltött paprikát a pasik is szeretni fogják, ráadásul beilleszthető a mindenmentes diétába. Ha unod a hagyományos verziót, próbáld ki ezt a receptet, nem bánod meg! Rendkívül laktató, kalória is van benne bőven.
Ha kipróbáltad, írd meg ide a hozzászólásként, hogy milyen lett. Nemcsak arra vagyok kíváncsi hogy ízlett, hanem a családtagjaid fogadtatására.
Támogatnak a családtagjaid, barátaid, kollégáid az étkezésedben? Vagy hátramozdítanak? Csodabogár vagy a szemükben? Írd meg a tapasztalataidat!
Töltött paprika másképp:
Hozzávalók:
- 100 g köles
- 100 g vöröslencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 nagy doboz paradicsompüré (500 g)
- 1/2 szál házi kolbász
- 1 kisebb padlizsán
- 4 db paprika
- 1 teáskanál kakukkfű
Elkészítés:
A vöröslencsét a kölessel, a fokhagymával és fél fej lilahagymával megfőzünk. A másik fél hagymát apróra vágjuk, kevés olíva olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott kolbászt. Mikor megsültek, hozzáadjuk az aprított padlizsánt, majd a 1/2 doboz paradicsompürét, amit kakukkfűvel ízesítünk. Amikor megfőtt a köleses lencse, egy tálban összekeverjük a háromnegyed rész kolbászos-paradicsomos szósszal. Ezeket beletöltjük a paprikákba. A maradék szószt átöntjük egy nagy lábosba, hozzáadjuk a maradék paradicsompürét, és felhígítjuk vízzel. Ebbe helyezzük a paprikákat, és lassú megfőzzük a paprikákat. Néha megforgatjuk, ha túl nagyok a paprikák, és kilógnak a szószból. Amikor a leve besűrűsödött, és a paprikák is megpuhultak, késznek nyilváníthatjuk, és fogyaszthatjuk is!
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Laktózmentes, Kalóriadús, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Ebéd