Nyomd meg a gombot!

 2014.07.05. 08:37

mm2.jpg

 

Előfordult már veled, hogy nézted az ételt, és eszedbe jutott róla valami?

A gyerekekkel többnyire ez történik, így ne lepődjünk meg, ha egy kicsit játszanak evés közben. Például tornyot építenek a falatkákból, vagy elgurítják a tányéron a répakarikákat. Ilyenkor mindenki zsigerből rájuk szól, igaz? Pedig csak kreatívak, és jól asszociálnak. Ezzel nem arra akarok kilyukadni, hogy hagyjuk őket játszani az étellel, csak legyünk velük néha elnézőbbek.

Ma velem is ez történt sütés közben, ahogy a muffinokat nézegettem, a közepére illesztett meggy hívogatott, hogy nyomd meg a gombot. De ez csak egy muffin meggyel, és nem pedig katapultgomb...

Neked mi jut róla eszedbe? Te is megnyomnád a katapult gombot?

 

mm1.jpg

 

Katapult muffin:

Hozzávalók:

  • 200 g magozott meggy
  • 3 evőkanál kókuszliszt
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 kanál kakaópor
  • 4 db tojás
  • 8 dkg kókuszvirág cukor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat kikeverjük a cukorral. A cukros keverékhez adjuk a liszteket, és a kakaóport, majd fellazítjuk egy kevés vízzel. Beletesszük a magozott meggyet, 12 db-ot hagyunk a díszítéshez. Ebbe a masszába forgatjuk óvatosan a tojáshabot, majd papír kapszlikba kanalazzuk. Tetejét egy szem meggyel díszítjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

mm5.jpg

Extrák:

Gluténmentes, Laktózmentes, Vegetáriánus, Gyerekbarát, Gyors: 30 perc

 

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr976474217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása