Hála a hétvégi napsütéses időnek, ma reggel kedvet kaptam egy kis gyümölcsleveshez. Szerencsére a házunk mellett van egy nagyon jó sarki zöldséges, ezért nem kellett messzire mennem az alapanyagok beszerzéséhez. Mivel a kislányom még csak 6 hónapos, ezért rendszeresen csatos hordozóval kötöm magamra, ha bevásárolni indulok. Így szabadon maradnak a kezeim, és beférek a boltokba, amik babakocsival megközelíthetetlenek. Nem utolsó sorban a kicsi nagyon élvezi, hogy fentről nézelődhet, anya szívdobogását hallgatva. A boltba érve már szaladtak is a málnaszemek, az áfonyák és az eprek a kosaramba, és alig vártam, hogy hazaérjek, majd nekikezdhessek a főzésnek. A nagymamám kertje ilyenkor tele van borsmentával, amivel frissen díszíthetem- ízesíthetem az ételt, így ezt már nem kellett beszereznem. Amellett, hogy a borsmenta kiváló hűsítő, ami nyáron jól jön, remek párost alkot a gyümölcsökkel. Ha sok mentánk marad, akár készíthetünk mojito-t is a fáradtan hazatérő férjünknek, aki valószínű már pattan is a kanapéra focivébét nézni. Azt hiszem egyből mosolyra húzná a száját, ha egy koktélt kapna, na meg vacsorát a bekapcsolt tévé elé, és nem a gyereket akit épp akkor kell tisztába tenni . Erről azonban máskor, most a gyümölcslevesem receptjét osztom meg veletek.
Nyári gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 10 dkg áfonya
- 10 dkg málna
- 6 db nagyobb eper
- 1/2 l natúr rizstej
- 3 ek kókuszliszt
- 1 ek kókuszvirág cukor
- pár levél borsmenta a díszítéshez
Elkészítés:
Feltesszük a tűzre a rizstejet, beletesszük a gyümölcsök 3/4-ét, a kókuszvirág cukrot, majd amikor elkezd forrni, belekeverjük a kevés rizstejjel simára kevert kókuszlisztet. Ezután beforraljuk, levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk. Ha kihűlt, beletesszük a megmaradt gyümölcsöket, érdemes az epret félbe, vagy negyedbe vágni, és pohárba, vagy tányérba tálaljuk, mentalevéllel díszítjük. Jól be kell hűteni fogyasztás előtt, és kezdődhet is az édes bűnbeesés!
A leves extrái: Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Gyerekbarát (3 éves kor felett)