g1.jpg

Mivel esős hétvége volt, nagy kiruccanásokat nem lehetett megejteni. Mi azért kirándultunk egy kicsit, és piknikkosarat is vittünk magunkkal. Ne gondoljatok nagy dolgokra, csupa gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel került bele. Végül egy faházikó tetejének védelme alatt fogyasztottuk el az ebédet, és ittuk a meleg teát a termoszból, mivel időközben eleredt az eső. Így is megérte kimozdulni, friss levegőnk, és csodás kilátásunk volt. Gyermekünk persze pont akkor aludt el, amikor felértünk a csúcsra, így ő csukott szemmel élvezte a kilátást. :)

Ezek után a véleményem, hogy senkit ne tántorítson el a kirándulástól az esős őszi idő.

g3.jpg

Göngyölt máj zöldségekkel és hajdinával

Hozzávalók:

  • 200 g hajdina
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 padlizsán
  • 2 db répa
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5-6 db csirkemáj
  • 5-6 szelet füstölt sonka
  • 5-6 szem aszalt sárgabarack

g2.jpg

Elkészítés:

A hajdinát megfőzzük háromszoros vízben. A zöldségeket feldaraboljuk apróra, és olíva olajon megpirítjuk, kevés sóval és a szeletelt fokhagymákkal.Amikor pirul, öntünk rá kevés vizet, hogy megpuhuljanak a keményebb zöldségek is. Amikor puha, elforraljuk a levét, kicsit lepirítjuk, és kész is. A májakra teszünk egy-egy aszalt sárgabarackot, és betekerjük a vékony szelet sonkába. Előmelegített sütőben 180 celsius fokon 30 percig fólia alatt, majd 20 perc alatt fólia nélkül légkeveréses funkción készre sütjük.

g4.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Mindenmentes, Ételintolerancia, Ebéd

 

Címkék: Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr616698249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.