"Rántott húst eszem, mindig étteremben, azt legalább ismerem, és elfér a zsebemben."
Ez a dalocska a rántott hús kapcsán jutott eszembe, azt hiszem a 100 folk Celsius bandája énekelte, amikor kislány voltam. Igaz, a mondandója rám egyáltalán nem igaz, sőt ma még a rántott húst is tovább gondoltam. A szokványos panír nélkül azért el lehet tengődni, és ma kikísérleteztem egy masszát, amibe ha belemártod a húst, és kisütöd, hasonló élményben lehet részed, mintha rántott húst ennél. Mindez tojás, liszt és zsemlemorzsa nélkül.
Felcsigáztalak? Olvass tovább!
Rántott hús mindenmentesen
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell (én a szabad tartású pipit részesítem előnyben, ha már húst eszem)
- 4 evőkanál tökmagliszt
- 2 evőkanál csicseriborsó liszt
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- só, víz
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, és enyhén sózzuk. A tökmaglisztet, a csicseriborsó lisztet és az útifűmaghéjat összekeverjük egymással, és kevés sóval, majd annyi vizet engedünk hozzá, hogy elkeverve sűrű palacsinta jellegű tésztát kapjunk.Az útifűmaghéj vízzel érintkezve bedagad, így előfordulhat, hogy a későbbiek során is adagolnunk kell hozzá vizet. Ezután forró serpenyőben, olíva olajon kisütjük a tésztába mártott hússzeleteket. Ha nem tapad rá a massza, vagy forgassuk a húst kevés csicseriborsó lisztbe a massza előtt, vagy kanalazzuk rá a serpenyőben, viszont így nehezebb lesz megfordítani. Sütés közben ne nagyon forgassuk, csak ha már az egyik oldala megsült, mert hajlamos levetkőzni a husi. Ha ügyesek vagyunk, szép rántott hús kinézetűek lesznek a szeletek. Tálalhatjuk zöldsalátával, paradicsommal, ne felejtsük el a salátát közvetlenül a fogyasztás előtt meglocsolni kevés tökmagolajjal.
Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Mindenmentes, Gyerekbarát, Karcsúsító, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Ebéd