Töltött padlizsán

 2014.09.06. 22:19

t4_1.jpg

Ha találsz a helyi zöldségesednél ekkora gigantikus padlizsánt, mint amilyet nekem sikerült, akkor feltétlenül ki kell próbálnod a töltött padlizsánt. Vasárnapi ebédnek is megállja a helyét, elkészítése egyszerű, ugyan kicsit időigényesebb az előkészítése, de ettől ne menjen el a kedvetek.

koll1_7.jpg

Töltött padlizsán:

Hozzávalók:

  • 1 hatalmas és egy normál padlizsán
  • 1 fej brokkoli
  • 2 sárgarépa
  • 2 lilahagyma
  • 1/4 kicsi kelkáposzta
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált sertés comb
  • 80 g hajdina
  • tökmagolaj

koll2_7.jpg

Elkészítés:

A hajdinát megfőzzük háromszoros vízben. A hagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk rajta a darált combot. Sózzuk, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor megpirult, kivesszük a serpenyőből, és a helyén sütjük-pároljuk az aprított zöldségeket. A padlizsán belsejét is kikanalazzuk, és felkockázva hozzáadjuk a többi zöldséghez. Sózzuk, és kevés vizet öntünk alá, hogy megpárolódjanak. Amennyiben fokhagymásabban szeretnénk, a zöldségekhez is adunk 1-2 gerezddel. A húst összekeverjük a zöldségekkel és a hajdinával, majd belekanalazzuk a padlizsánok belsejébe. Meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréses, alsó-felső sütés funkción 15 perc alatt pirosra sütjük. 

t5.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Ebéd

 

Címkék: Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr346676089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.