Megkívántad? Képzeld, ennek az ételnek az előkészítése 15 perc, ezután már a sütő dolgozik helyetted. Ha időzítős a sütőd, akkor figyelned sem kell! Pofonegyszerű finom, könnyű nyári ebéd. Nem hizlal!
Kipróbálod?
Ha épp a tengerparton nyaralsz egy apartmanban, keresd fel a helyi halpiacot kora reggel, és vásárolj friss halat a halászoktól. Érdemes reggel korán kelni, összekötni egy kellemes futással a parton, beszívni a tenger sós illatát, nézni a gyönyörű napfelkeltét, majd megvenni az ebédre való friss halat, és boldogan nyugtázni, hogy ma is tettél valamit a saját, illetve a családod egészségéért. Hazafelé már nem muszáj futni a hallal a kezedben. :)
Nekem a tengerpart idén csak szép álom, így marad a jó öreg mirelit tőkehal. Ha már fagyasztott, legalább hozzuk ki belőle a maximumot. És sütögetés közben gondoljunk a tenger sós illatára, a napfelkeltére, és arra, hogy ha jövőre nagyobb lesz a gyermekünk, talán lejutunk a tengerpartra.
Dijoni mustáros tőkehalfilé kurkumás rizzsel:
Hozzávalók:
- 2 szelet tőkehal filé
- 1 gigantikus lédús paradicsom
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1/2 citrom leve
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kevés só
- kis csokor bazsalikom
- 200 g rizs
- 1/2 evőkanál kurkuma
Elkészítés:
Elővesszük a rizspárolónkat, és feltesszük a rizst másfélszeres vízzel, kevés sóval, és a kurkumával főni. Kiolajozunk egy fóliával kibélelt tepsit, erre fektetjük a mindkét oldalon icipicit sózott halfiléket. A tetejét megkenjük a mustárral, ráfacsarjuk a citromot, a tetejére szeljük a paradicsomot, rendezetlenül rádobáljuk héjastól a fokhagymát, egy gerezdet megtisztítunk, és a halakra szeleteljük. Ezután ollóval rávagdossuk a bazsalikom leveleit, letakarjuk fóliával, és irány a 180 fokra előmelegített sütő. Itt 1/2 órát csücsülnek a fólia alatt, majd légkeveréses, alsó-felső sütés funkción kicsit megpirítjuk őket további 20 perc alatt.
Ennyi. Kész. Bonyolult volt?
Extrák: Gluténmentes (ha a mustárunk olyan fajta), Laktózmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyors, Gyerekbarát, Karcsúsító