Könnyű nyári ebéd!

 2014.08.14. 07:02

t3_2.jpg

Megkívántad? Képzeld, ennek az ételnek az előkészítése 15 perc, ezután már a sütő dolgozik helyetted. Ha időzítős a sütőd, akkor figyelned sem kell! Pofonegyszerű finom, könnyű nyári ebéd. Nem hizlal!

Kipróbálod?

Ha épp a tengerparton nyaralsz egy apartmanban, keresd fel a helyi halpiacot kora reggel, és vásárolj friss halat a halászoktól. Érdemes reggel korán kelni, összekötni egy kellemes futással a parton, beszívni a tenger sós illatát, nézni a gyönyörű napfelkeltét, majd megvenni az ebédre való friss halat, és boldogan nyugtázni, hogy ma is tettél valamit a saját, illetve a családod egészségéért. Hazafelé már nem muszáj futni a hallal a kezedben. :)

Nekem a tengerpart idén csak szép álom, így marad a jó öreg mirelit tőkehal. Ha már fagyasztott, legalább hozzuk ki belőle a maximumot. És sütögetés közben gondoljunk a tenger sós illatára, a napfelkeltére, és arra, hogy ha jövőre nagyobb lesz a gyermekünk, talán lejutunk a tengerpartra.

koll_10.jpg

Dijoni mustáros tőkehalfilé kurkumás rizzsel:

Hozzávalók:

  • 2 szelet tőkehal filé
  • 1 gigantikus lédús paradicsom
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kevés só
  • kis csokor bazsalikom
  • 200 g rizs
  • 1/2 evőkanál kurkuma

Elkészítés:

Elővesszük a rizspárolónkat, és feltesszük a rizst másfélszeres vízzel, kevés sóval, és a kurkumával főni. Kiolajozunk egy fóliával kibélelt tepsit, erre fektetjük a mindkét oldalon icipicit sózott halfiléket. A tetejét megkenjük a mustárral, ráfacsarjuk a citromot, a tetejére szeljük a paradicsomot, rendezetlenül rádobáljuk héjastól a fokhagymát, egy gerezdet megtisztítunk, és a halakra szeleteljük. Ezután ollóval rávagdossuk a bazsalikom leveleit, letakarjuk fóliával, és irány a 180 fokra előmelegített sütő. Itt 1/2 órát csücsülnek a fólia alatt, majd légkeveréses, alsó-felső sütés funkción kicsit megpirítjuk őket további 20 perc alatt.

t2_2.jpg

Ennyi. Kész. Bonyolult volt?

Extrák: Gluténmentes (ha a mustárunk olyan fajta), Laktózmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Gyors, Gyerekbarát, Karcsúsító

Címkék: Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr856601577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása