Szedres zabkeksz

 2014.08.08. 08:07

a7.jpg

Egyszerűen imádom a színes süteményeket! Annyira jó, hogy van egy-két gyümölcs, ami képes átfesteni mindent. A szeder is ezek közé tartozik. Gyönyörű lila lesz tőle az elkészült édesség. Házasítottam a szedret a banánnal, és isteni zabkekszek kerekedtek ki belőlük. Lusták előnyben, gyorsan elkészül. Fogyni is gyorsan fogy. Mármint nem a családtagjaid fognak gyorsan fogyni tőle ha sokat esznek. De mivel cukormentes, és csak zabliszt van benne, bátran beépítheted a diétádba!

Hajrá, készítsd el te is!

koll_8.jpg

Szedres zabkeksz:

Hozzávalók:

  • 200 g zabliszt
  • 2 db banán
  • 100-150 g friss szeder
  • 10 dkg vaj
  • kb 5 cm-es gyömbér darab
  • 2 marék mag mix ( nálam: mandula, kesudió, tökmag)

a1.jpg

Elkészítés:

A vajat nagyon kicsit megolvasztjuk, vagy előre kint hagyjuk a konyhapulton 1-2 órára. A banánokat és a szedret leturmixoljuk, majd a vajhoz keverjük. Belereszeljük a gyömbért, és hozzáadjuk a zablisztet. Miután alaposan elkevertük, 2 marék mag keveréket kicsi zacskóba helyezünk, majd klopfolóval, vagy kanállal apróra törünk. A felét hozzáadjuk a tésztához. A tepsit alufóliával vagy sütőpapírral béleljük, és kevés olíva olajjal vagy vajjal megkenjük. Kanállal kis kupacokat készítünk a tepsire, és megszórjuk a kekszek tetejét a mag mix megmaradt felével. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket. 

a3.jpg

 

Extrák: Tojásmentes, Gyerekbarát, Gyors, Karcsúsító, Nasi, Vegetáriánus

a6.jpg

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Nasi

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr476584889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása