Vendégváró pirított magvak

 2014.07.17. 07:03

m1.jpg

Vendégeid jönnek? Semmi időd, és unod a kóla - csipsz párosítást? Ráadásul nem is egészséges!

Készíts pirított magvakat vendégvárónak! Vagy ha nassolós típus vagy, akkor ezt neked találták ki. Ebben  receptben semmi hókuszpókusz nincs, még egy kisiskolás is képes elkészíteni. Érdemes jókora adagot csinálni, mert sokáig eláll, bár esős napokon gyorsan fogy.

m3.jpg

Pirított magvak:

Hozzávalók:

  • 2 rész mandula
  • 2 rész kesudió
  • 1 rész törökmogyoró
  • 1 rész földimogyoró
  • 1/2 rész paradió

Elkészítés:

A magokat beletesszük egy tepsibe, zsiradék nélkül. 100 fokra előmelegített sütőben 3 órát pirítjuk őket. Amennyiben nincs időnk, tegyük őket száraz serpenyőbe, és pirítsuk meg. Miután kihűlt, töltsük a magokat csatos üvegekbe, és tegyük el ínséges időkre. Vendégvárónak szuper, valószínű a vendégek is örülnek ha nem ropit vagy sajtos tallért ( ó a két klasszikus, ugye? ) kell enniük. Fokozom, ajándéknak sem utolsó, lepjük meg barátainkat egy adaggal, keressünk hozzá cuki befőttesüveget, mehet rá a kockás anyag, és kész.

Ízesíthetjük is:

A még forró magokat megforgatjuk serpenyőben a kívánt ízesítésben

  • Csípős ( apróra vágott szárított chili paprika,só)
  • Fahéjas-mézes
  • Wasabis (wasabi torma por, só)
  • Csokis (magas kakaó tartalmú olvasztott étcsoki, ennél tehetünk hozzá mazsolát vagy egyéb aszalványt is)

m2.jpg

 

 

Címkék: Nasi

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr286514881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.