z1_1.jpg

Zöldbabfőzelék fasírttal. Ha csak ennyit írok, mindenkinek a klasszikus verzió jut eszébe, ami nagyon finom tud lenni.

Te szereted?

Lehet ezt másképp is finoman készíteni, méghozzá úgy hogy azt vegetáriánusok, mi több vegánok is elfogyaszthassák. Laktató étel, annak ellenére, hogy se sonka, se szalonna nincs benne. És hogy miért pont zöldbab? Mert itt a szezonja! Eddig cukkini volt cukkinivel, most meg zöldbab lesz zöldbabbal. A recept egyszerű, mégis más mint az eddig hagyományosan megszokott, és bárki képes az elkészítésére.

Kurkumás zöldbabfőzelék céklás gabonafasírttal:

Főzelék:

Hozzávalók:

  • 500 g tisztított, darabolt zöldbab
  • 4-5 evőkanál rizsliszt
  • 1 kis doboz rizstejszín
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • kis csokor snidling

Elkészítés:

A zöldbabot feltesszük főni egy 5 literes lábosba, sós vízben. Beletesszük az egész gerezd fokhagymát. Aki nagyon fokhagymásan szereti tehet bele többet. Ha megpuhult a bab, kiveszünk egy kevés főzővizet, és ráöntjük a rizslisztre, amit előzőleg egy tálba helyeztünk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Rizstejszínnel hígítjuk, selymes lesz tőle, de ha nincs akár elhagyható. Teszünk bele kurkumát, és a kész főzelékre apróra vágott snidlinget szórunk.

z2_1.jpg

Gabonafasírt (10 db):

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál rizspehely
  • 2 evőkanál búzakorpa
  • 1 evőkanál lenmagpehely
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 kávéskanál napraforgómag
  • 1 kávéskanál puffasztott amaránt mag
  • 1 kávéskanál tökmag
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 db előzőleg héjában megfőtt cékla megtisztítva

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, sózzuk, és a főtt céklát villával összetörve adjuk hozzá. Annyi vízzel higítjuk, hogy formázható legyen a massza. Forró olíva olajban kisütjük a gabonafasírtokat.  Az összetevőket variálhatjuk, attól függően hogy melyik alkotóelem ízét szeretnénk kiérezni.

Figyelem! Mivel lenmagot is tartalmaz az étel, fogyasszatok extra sok vizet a nap folyamán, mivel a lenmag nagyon sok vizet képes magába inni, és kocsonyássá válik. Ha nem fogyasztunk elég vizet, a béltartalom besűrűsödik, kiürülése nehezített lesz. Megfelelő folyadékfogyasztással viszont lepucolja a bélfalakat, nagyon hasznos tud lenni!

z3_1.jpg

Extrák: Vegetáriánus, Vegán, Tojásmentes, Laktózmentes, Gyerekbarát, Karcsúsító, A főzelék maga Gluténmentes

 

Címkék: Vegetáriánus Gluténmentes Vegán Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr766511627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.