sk1.jpg

Nagyon rég ettem már burgonyapürét. Egyrészt azért, mert tavasszal- nyár elején inkább a petrezselymes krumpli fogyott, másrészt szerintem ez az étel is elég unalmas tud lenni. Hacsak nem csempészünk bele egy kis sárgarépát, és újhagymát. Mivel én tejet egyáltalán nem fogyasztok, ezért tejföllel készítettem. Cserpes tejtermékeket használok, ezzel a tejföllel különösen finom!

A püré mellé próbáljátok ki a sajtos kölesropogóst, garantáltan nagy kedvenc lesz. A bolti kölest már válogatni sem kell, úgyhogy Hamupipőke is nyugodtan nyugdíjba mehet.

Ha nem tudtok lemondani az olajban sültekről, akkor itt egy egészségesebb alternatíva. És van egy jó hírem, nem tart sokáig elkészíteni őket!

Tudtad, hogy a köles gluténmentes, gazdag magnéziumban, B vitaminokban, fehérjében, nagyon jó antioxidáns, és egészséges koleszterinszintet biztosít?

sk2.jpg

Sárgarépás- újhagymás burgonyapüré, sajtos kölesropogóssal:

Hozzávalók:

  • 10 db közepes burgonya
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 1/2 pohár tejföl
  • 2 dkg vaj, só

 

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 200 g köles

 

Elkészítés:

A hámozott, kockázott burgonyát, répát, és újhagymát megfőzzük kevés sóval. Eközben a kölest is megfőzzük másfélszeres vízmennyiséggel, sóval. Ha megfő a köles, összekeverjük a reszelt sajttal még melegen, amint kihűlt annyira, hogy bele tudunk nyúlni, gombócokat formázunk belőle, és kevés olíva olajon kisütjük. Ha mellőznénk az olajat, tegyük tepsibe, és süssük pirosra a sütőben. A répás, hagymás krumpli levét leöntjük amint megfőtt, és még melegen beledobunk 2 dkg vajat, majd összetörjük a zöldségekkel. Ha kell, adunk hozzá még kevés sót, majd tejföllel fellazítjuk, és átforraljuk.

sk3.jpg

Extrák: Gluténmentes, Vegetáriánus, Tojásmentes, Gyerekbarát

 

Címkék: Vegetáriánus Gluténmentes Gyerekbarát Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr316483075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása