Ebéd a kertből

 2014.06.26. 11:01

Szerencsés vagyok, mert több családtagomnak is van kertje, és bár nem hatalmas mennyiségben, de termelnek zöldségeket, gyümölcsöket. Hétvégén apósommal "szüreteltünk" a  kertjéből, így egész hétre el voltunk látva mindenféle finom, friss alapanyaggal. Volt otthon cékla, répa, cukkini, hagyma, már csak ebédet kellett varázsolnom belőlük.

A gyönyörű színes zöldségek mindig meghozzák az ember étvágyát, és beindítják a fantáziáját. Most sem történt másként, miután kipattant az ötlet, már készült is a zöldséges spagetti.

spagi1.jpg

 

 

Zöldséges spagetti:

Hozzávalók:

  • 4 db kicsi, zsenge cékla
  • 4 db kicsi sárgarépa
  • 1 db közepes cukkini
  • 2 db kisebb lilahagyma
  • 1 üveg/1 konzerv darabos paradicsompüré
  • 1 csomag durum spagetti
  • só, balzsamecet, cukor, bazsalikom

Elkészítés:

Felkockázzuk a zöldségeket, és egy serpenyőben kevés sóval megpirítjuk őket. A hagymát is egyszerre tesszük a zöldségekhez, nem kell előre pirítani, mert itt kifejezetten jó ha krémesebb, puhább marad. Közben megfőzzük a spagettinket is, szigorúan fogkeményre, és ha lehet ne törjük félbe, akkor semmi értelme...Ha megpirultak a zöldségek, hozzáadjuk a paradicsomszószt, egy kevés balzsamecetet, 1 teáskanál cukrot(ki milyet használ), és készre forraljuk. Én szeretem, ha van textúrája a zöldségeknek, és nem fő szét minden. Ezután egy tálban összekeverjük a tésztát és a zöldséges ragut, majd kitálaljuk, és bazsalikommal díszítjük. Aki nagyon szereti, tehet rá még aprítva is bazsalikomot, sőt a parmezán sem rontja el.

 

spagi koll.jpg

Extrák:

Vegetáriánus, Laktózmentes, Tojásmentes, Gyerekbarát, Gyors: 30 perc

 

 

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr466416657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása