Ez a receptem azoknak szól, akik unják már a sajtos rudat, de szeretnének valami hasonló ropogtatni valót készíteni az ünnepekre. Meg persze azoknak, akik nem ehetnek hagyományos sajtos rudat. A recept tej, tojás és lisztmentes, így az allergiások is bátran választhatják. Ebben senki sem fog csalódni, nálunk ma sült ki, de már nincs sok...
Gyerünk a konyhába, már nincs sok idő sütni, ha ügyes vagy még ma este ott gőzölöghet az asztalodon! (Persze, ha nem kell boltba menned)
Kipróbálod? Vagy ragaszkodsz a hagyományokhoz?
Sokmagvas rúd:
Hozzávalók:
- 150 g tökmagliszt
- 100 g szezámliszt
- 50 g napraforgómag liszt
- 1 evőkanál mákliszt
- 1 evőkanál útifűmag héj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl olíva olaj
- só
- víz
- díszítéshez: 1 marék mag mix ( napraforgó, tökmag, fenyőmag)
Elkészítés:
A liszteket, az útifűmaghéjat, a szódabikarbónát és a sót, egy tálban összekeverjük.Hozzáöntjük az olíva olajat, és apránként adagoljunk hozzá vizet, közben gyúrjuk össze a tésztát. Addig adjuk a vizet, míg olyan állagú tésztát nem kapunk, mint a hagyományos sajtos rúdé. Ekkor szezámliszttel megszórt deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és a tetejére magokat nyomkodunk finoman. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütés funkción pirosra, ropogósra sütjük.
Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Vegetáriánus, Vegán, Gyors, Gyerekbarát, Mindenmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Rizsmentes, Ételintolerancia, Inzulin Rezisztens, Cukorbetegség, Karácsony, Nasi
Ha tetszett a recept, kedveld az oldalt a facebook-on! Persze bátran meg is oszthatod a receptet a barátaiddal! :)
Kellemes ünnepeket, szeretetteljes, békés készülődést kívánok Nektek!