g2_1.jpgSokaknak gondot okoz a karácsonyi menü kiötlése, és a bonyolult fogások elkészítése. Már hetek óta szinte mindenhol karácsonyi recepteket olvasok, de nagyon kevés helyen láttam ünnepi salátát. Én ma éppen ezért egy olyan saláta receptet hoztam nektek, amit biztosan nem lehet elrontani, és az ünnepi asztalon is megállja a helyét, mert annyira szép. A titok a gránátalma, ami nemcsak egészséges, kitűnő immunerősítő, hanem csodaszépen mutat a zöld salátaágyon. Elkészítése pofonegyszerű, akár óvodás, kisiskolás gyermekedre is rábízhatod a saláta elkészítését. Egy dologra figyelj, a gránátalma magjának kinyerése tuti, hogy hagy némi foltot valakinek a ruháján. Én éppen ezért a mosogatóba helyezett tálban szoktam ezt a folyamatot kivitelezni.

Te milyen ünnepi salátát készítesz?

g3_1.jpgGránátalmás ünnepi saláta:

Hozzávalók ( 2 adaghoz):

  • 1 db érett, de kívül még kemény, hibátlan gránátalma
  • 1/2 avokádó
  • 2 marék bébi spenót
  • 2 marék jégsaláta, vagy endívia, vagy amilyet szeretünk
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1/2 kis csokor friss korianderzöld
  • ínyenceknek: 1 marék száraz serpenyőben illatosra pirított dió
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A salátaleveleket, spenótot egy mélytányérba helyezzük, rákockázzuk az avokádót, meglocsoljuk olíva olajjal, citrom levével, és ráhelyezzük az aprított koriander leveleket és a gránátalma magokat. Aki teheti, szórja meg a tetejét pirított dióval. Jól illik hozzá a kacsasült, és egy pohár jó minőségű száraz rosé bor.

g1_1.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Mindenmentes, Szójamentes, Vegetáriánus, Vegán, Ételintolerancia, Gyors, Karácsony, Gyerekbarát, Cukorbetegség, Inzulin Rezisztencia

Ha tetszett a recept, kövess a facebook-on! Hamarosan újabb receptekkel érkezem!

Címkék: Karácsony Gyors Vegetáriánus Cukorbetegség Gluténmentes Vegán Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes inzulin rezisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr776985669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása