s7_1.jpg

Ma van a kislányom első születésnapja. Engem személy szerint kiráz a hideg azoktól az első szülinapi fotóktól, ahol a baba két kézzel tömi a szájába a tejszínhabosabbnál tejszínhabosabb krémes tortát, mondván, már egy éves, ehet mindent. És ezekben a cukrászdai tortákban nemcsak a tejszínhab lehet allergén a gyerek számára. Ha mi készítjük, legalább tudjuk mi van benne. Amellett, hogy szerettem volna mindenképpen megsütni saját kezűleg a tortáját, fontos volt, hogy ne kerüljön bele tejtermék, tojás. Mivel zablisztet tartalmaz a recept, ezért a gluténmentes diétába hivatalosan nem illeszthető be, de valakinek ez még belefér. Ugyan az én kislányom mértékkel kap tejterméket, tojást és glutént is, de ma babazsúrt rendeztünk neki, és nem minden kis barátja eszik már ilyeneket. Így esett a választás a mindenmentes tortára, ezért egy anyukának sem kellett aggódnia, hogy vajon mi van a tortában.

Elkészítése egyszerű, bátran meglephetjük vele idősebb barátainkat is, nem csak babáknak készíthető. És még finom is! :)

Te milyen tortát sütöttél a babád első születésnapjára?

koll3_9.jpg

Mindenmentes születésnapi torta:

Hozzávalók:

  • 12 dkg zabliszt (gluténérzékenyeknek gluténmentes változat)
  • 8 dkg gesztenyeliszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 12 dkg cukor (tetszés szerint, én kókuszvirág cukrot használtam)
  • 1,5 banán
  • 2 csomag Alnatura csokipuding
  • 7 dl rizstej (The Bridge)

koll1_17.jpg

Elkészítés:

A zablisztet, a gesztenyelisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát elkeverjük a cukorral és annyi vizet öntünk hozzá fokozatosan, hogy piskóta állagú tésztát kapjunk. Kettő, sütőpapírral bélelt tepsire kör alakban elsimítjuk a tésztát, majd 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30 percig sütjük. Érdemes a végén hústűvel megbökni, hogy biztosan jól átsült-e a tészta. A pudingport elkeverjük kevés rizstejjel, a többit felforraljuk, majd belekeverjük a tejjel elkevert port és sűrűsödésig folyamatosan keverjük, a már lekapcsolt tűzhelyen. A kihűlt tortalapot megkenjük a puding kicsit kevesebb, mint felével, és banánszeleteket teszünk a tetejére. Ezután ráhelyezzük a másik lapot, és azt is megkenjük pudinggal, majd a torta oldalát is. Érdemes habkártyával simítani a felületet, így biztosan egyenletes lesz. Végül villával csíkokat rajzolunk rá, és felezett banánkarikákkal díszítjük.

Próbáljátok ki, a gyerekek szinte kivétel nélkül megettek egy egész szeletet belőle!

koll2_16.jpg

Extrák: Tejtermékmentes, Tojásmentes, Gluténmentes zabliszttel gluténmentes, Vegetáriánus, Vegán, Gyors, Gyerekbarát, Ételintolerancia, Laktózmentes, Inzulin rezisztens, Cukorbeteg, Szójamentes

s6.jpg

 

 

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Cukorbetegség Gluténmentes Vegán Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Ételintolerancia Szójamentes Tejtermékmentes inzulin rezisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr386962991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása