Kelbimbó, a megosztó

 2014.11.05. 21:08

z1_3.jpg

Sokszor járok a helyi piacra, szeretem a friss áruikat. A minap kedvenc bácsinknál vásároltunk, aki felhívta a figyelmem a friss kelbimbóra, amit előző nap szedett. Egyből elkezdett járni az agyam, hogy mit is készíthetnék belőle. A kelbimbó az a zöldség, amit gyerekként szinte senki sem kedvel kissé kesernyés íze miatt, viszont bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban. Kifejezetten magas a K-, és C- vitamin tartalma, de sok benne a folsav, A vitamin, Mangán, Kálium, és B1, B6 vitamin is. Emellett találunk benne Omega 3 zsírsavat, vasat, foszfort, Magnéziumot, Rezet, Kalciumot. Ezek után mindenképpen érdemes lenne fogyasztani, és mikor máskor, mint amikor szezonális.

Ha eddig nem tudtad, hogy most van a szezonja, akkor nyomás a piacra, szerezd be te is!

z2_3.jpg

Zöldséges-csirkés tönkölytészta

Hozzávalók:

  • 10 db kelbimbó
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 100 g fejtett bab
  • 1 csirkemell
  • 250 g tönköly tészta/ rizstészta
  • kurkuma, só, olíva olaj

Elkészítés:

A megtisztított kelbimbót, a babot, és a karikázott sárgarépát sós vízben megfőzöm. A tésztát is kifőzöm sós, olíva olajas vízben. A csirkemellet felkockázom, sózom, és kevés olíva olajon megpirítom, félidőben kevés kurkumával megszórom. Ha elkészült, rászedem a megpuhult zöldségeket, kicsit átsütöm őket együtt. Végül tésztára halmozom a húsos zöldségeket. Ez a recept hús nélkül is működik. Gluténérzékenyek rizstésztával készítsék.

z3_3.jpg

Extrák: Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Rizstésztával Gluténmentes, Gyerekbarát, Gyors, Kukoricamentes, Szójamentes, Ételintolerancia, Ebéd, Vacsora

Címkék: vacsi Gyors Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr456868309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása