tagx.jpg

Holnap Halloween! Tudom, sokan nem foglalkoznak ezzel az Amerikából begyűrűzött felhajtással, de ha óvodás, iskolás, netán kamasz gyerekünk van, nem hunyhatunk szemet az ünnep felett. Millió variáció létezik, hogy készüljünk fel az ünnepre, lehet tököt faragni, ijesztőbbnél ijesztőbb jelmezeket, és kiegészítőket készíteni, és persze különféle süteményeket is lehet sütni. Én is készítettem egy sütőtökös fogást, ami fogyasztható főétel gyanánt, de nasinak is megállja a helyét. Nem egy puccos étel, de annál finomabb, és nagy tudomány sem kell az elkészítéséhez. Mivel ronda és finom, elneveztem zombi lábujjnak.

Készítsetek ti is zombi lábujjakat!

koll1_15.jpg

Zombi lábujjak:

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb sütőtök
  • 3 db közepes alma
  • 6 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál méz
  • ízlés szerint őrölt: gyömbér, fahéj, szegfűszeg
  • 100 g amaránt liszt
  • kevés mandulaliszt sütés után porcukor helyett
  • olíva olaj

h3_1.jpg

Elkészítés:

A sütőtököt felvágjuk, és megsütjük a cikkeket. Az almát lereszeljük, a diót ledaráljuk, és ha megsült a sütőtök ezeket mind összekeverjük. Hozzáadjuk a mézet, a fűszereket, és megálljuk, hogy megegyük mindet. Belekeverjük az amaránt liszt 3/4-ét, zombi lábujjakat formázunk, és beleforgatjuk a maradék lisztbe őket. Forró olíva olajban lassú tűzön alaposan átsütjük, majd ha kihűlt mandulalisztbe forgatjuk. A lábujjak így elérik végső, üszkös állapotukat. :) Főételként fogyasztható kölessel, és kevés házi cukormentes sárgabarack lekvárral. Nassolóknál meg úgysem marad másnap ebédre.

h4.jpg

Extrák:

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Mindenmentes, Rizsmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Ebéd, Nasi, Ételintolerancia, Gyerekbarát, Laktózmentes, Vegetáriánus

h5.jpg

 

Címkék: Halloween Vegetáriánus Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes Nasi Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr976849439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása