Minden anyuka álma egy olyan babakeksz, amit jó szívvel adhat a gyerek kezébe. A bolti verziók tele vannak mindennel. A legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük őket szuper minőségűnek,vagy tápanyagban gazdagnak. Gondos anyuka elolvassa a címkét, és ha azt látja, hogy bio, akkor minden rendben van vele. Sajnos ez nem igaz minden bio termékre. Nem is szeretném megnevezni azokat a termékeket, amik kiverték a biztosítékot nálam, inkább megmutatom, hogy én mit adok keksz címszó alatt a babámnak. Nevezhetjük babasüteménynek is, mert nem lesz olyan kemény, mint a bolti, de a kis kezeknek ideális, és az íze is finom. A babamosoly, és a jóízű hümmögés a fogyasztása közben, pedig megfizethetetlen. Nálunk nincs evés a két étkezés között, nem tartom jónak, uzsonnára vagy tízóraira tökéletes választás pár darab ebből a fajtából.
És, hogy miért jó ez a keksz? Az amaránt liszt és puffasztott változat kiváló ásványi anyag forrás. Gazdag kalciumban, vasban, cinkben és magnéziumban, ezen kívül B1, C és E vitamint is tartalmaz. A köles gazdag B vitaminokban, és magnéziumban, hozzájárul az egészséges koleszterinszinthez, jó minőségű fehérjeforrás, és még sorolhatnánk. A kókuszolaj szintén gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett laurinsavat is tartalmaz, ami egy kitűnő baktérium- és vírusölő anyag. Segíti az emésztést. Az alma pedig magas flavonoid tartalmú, emésztést segítő, rákmegelőző, ásványi anyagokban gazdag.
A keksznek egy hibája van. Fogalmam sincs meddig lehet eltartani, és hogy nézne ki másnap, mert amellett, hogy a kislányom jóízűen eszi ameddig látja, a család többi tagja is szívesen rájár...
Te magad sütöd a babakekszet, vagy beéred a boltival?
Egészséges babakeksz:
Hozzávalók:
- 2 db közepes érett alma
- 3 evőkanál kölesliszt
- 3 evőkanál amarántliszt
- 1 evőkanál puffasztott amaránt
- 1 evőkanál kókuszvaj
- opcionálisan lehet bele tenni aprított aszalt gyümölcsöt is, én most nem használtam
Elkészítés:
Az almákat hámozás után lereszeljük, hozzáadjuk a liszteket, és a puffasztott amarántot., majd a kókuszvajat is. Alaposan összedolgozzuk, ha kell, kevés vizet adunk hozzá. Ez függ az almák lédússágától. Formázható, nem kemény masszát kell kapnunk. Sütőpapírra kekszeket formázunk, majd 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréses funkción 15 perc alatt készre sütjük. A formája lehet másmilyen is, ahogy a gyerekünk szereti. Forrón nem ér megkóstolni!!!
Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Mindenmentes, Ételintolerancia, Nasi, Gyerekbarát, Gyors, Vegetáriánus, Vegán, Reggeli, Cukorbetegség, Inzulin rezisztencia