Mézes-chilis csirkeszárnyak

 2014.10.09. 21:10

m2_2.jpg

A csirkeszárny nálunk sosem örvendett nagy népszerűségnek. Sőt mi több, még sosem vettem különállóan egy tálca csirkeszárnyat. Viszont, amikor háztáji csirkéhez jutok, óhatatlanul is találkozni szoktam a szárnyával, ami eddig többnyire a húslevesben landolt. Igen ám, de most két háztáji csirkét kaptam a mamámtól, így értelemszerűen négy darab csirkeszárny figyelt a pultomon, sugallván, hogy kár lenne őket ismét a levesbe küldenem. Ekkor jött a szikra, hogy készítek egy kis csípős-mézes verziót belőlük. Rémesen egyszerű, és nagyon ízletes. Köretnek akár saláta, akár párolt zöldség jól illik hozzá.

m1_1.jpg

Mézes-chilis csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 4 db csirkeszárny (persze többet is készíthetsz)
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db kicsi, piros, méregerős chili paprika
  • só, olíva olaj

Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk, meggyőződünk róla, hogy semmiféle tollmaradvány nincs rajta, gondolom mondanom sem kell, ha sütés után ilyet találunk, tuti nem esszük meg. Egy kisebb tepsit kikenünk olíva olajjal, a csirkéket besózzuk, majd átdörzsöljük mézzel. Alaposan megszórjuk az apróra vágott chili paprikával. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig fólia alatt, majd további 25 percig kitakarva, alsó-felső légkeveréses funkción ropogósra sütjük.

m3_1.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Kukoricamentes, Szójamentes, Rizsmentes, Mindenmentes, Ebéd, Nasi, Gyors, Ételintolerancia, Olcsó

Címkék: olcsó Gyors Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes Nasi Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr296776031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása