s4.jpg

Végérvényesen is beköszöntött az ősz, így indulhat a sütőtökszezon. Mai receptemhez is ez volt az első hozzávaló, amiben biztos voltam, hogy használni szeretném, a többi alkotóelem lassabban kerekedett ki.

Szinte mindig tartok otthon valamilyen zöldséget. Van amit a családi kertekből kapunk, van amit a sarki zöldségesnél szerzek be, de valami mindig van a konyhában. Most éppen karfiolom, zöldbabom, répám és sütőtököm volt otthon. A délelőtti sétát összekötöttem a csirkemell vásárlással, és már kezdődhetett is a főzés.

Varázsolj te is őszi hangulatot a tányérodra, és próbáld ki a receptemet!

s2_1.jpg

Provence-i csirkemell fűszeres sütőtökpürével és sült zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • 1 egészen kis fej karfiol
  • 150 g zöldbab
  • 3 db sárgarépa
  • 1/2 csirkemellfilé
  • provence-i fűszerkeverék
  • só, olíva olaj
  • őrölt fahéj, és őrölt kardamom

 

s1_1.jpg

Elkészítés:

A sütőtököt nagy darabokra szeleteljük, a magját szűrőben felfogjuk, lemossuk és kiszárítjuk. A világért se dobjátok ki a magokat, hamarosan jön a recept ehhez is!

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a darabolt sütőtököt, a karfiol rózsákat, az egész répákat és az egész szál zöldbabokat. Kicsit sózzuk, és meglocsoljuk olíva olajjal. Előmelegített sütőben 180-200 celsius fokon körülbelül 1 óra alatt puhára sütjük őket. Közben a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és bedörzsöljük kevés provence-i fűszerkeverékkel. Akinek ilyen nincs, egy kis tálban keverjen össze 1-1 arányban őrölt kakukkfüvet, oregano-t, bazsalikomot és tegyen hozzá hangyányi rozmaringot. Ebből szórjon ízlés szerint a húsra. A húsokat pihentetjük, közben az elkészült sütőtökszeleteket megszabadítjuk a héjától, összepürésítjük, és serpenyőbe helyezzük. Kevés olíva olajjal rövid ideig (pár perc) pirítjuk, majd megszórjuk 1/2 kávéskanál fahéjjal és 1/4 kávéskanálnyi őrölt kardamom maggal. Ezután felszeleteljük a répákat, és a többi zöldséggel együtt kevés olíva olajon átpirítjuk őket. Ekkor jöhetnek a csirkemell szeletek is a serpenyőbe, hogy minden egyszerre, és frissen kerüljön az asztalra. A sütőtökpürét formába töltjük, én ehhez egy pogácsa szaggatót használtam, mellé helyezzük a csirkemellet és egy adag sült zöldséget. Nincs más hátra, mint elfogyasztani.

s3_1.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mindenmentes, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Gyerekbarát, Ebéd, Ételintolerancia, Karcsúsító

 

 

 

Címkék: Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr36717717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása