t3_3.jpg

"Rántott húst eszem, mindig étteremben, azt legalább ismerem, és elfér a zsebemben."

Ez a dalocska a rántott hús kapcsán jutott eszembe, azt hiszem a 100 folk Celsius bandája énekelte, amikor kislány voltam. Igaz, a mondandója rám egyáltalán nem igaz, sőt ma még a rántott húst is tovább gondoltam. A szokványos panír nélkül azért el lehet tengődni, és ma kikísérleteztem egy masszát, amibe ha belemártod a húst, és kisütöd, hasonló élményben lehet részed, mintha rántott húst ennél. Mindez tojás, liszt és zsemlemorzsa nélkül.

Felcsigáztalak? Olvass tovább!

t1_2.jpg

Rántott hús mindenmentesen

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell (én a szabad tartású pipit részesítem előnyben, ha már húst eszem)
  • 4 evőkanál tökmagliszt
  • 2 evőkanál csicseriborsó liszt
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • só, víz

t2_3.jpg

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, és enyhén sózzuk. A tökmaglisztet, a csicseriborsó lisztet és az útifűmaghéjat összekeverjük egymással, és kevés sóval, majd annyi vizet engedünk hozzá, hogy elkeverve sűrű palacsinta jellegű tésztát kapjunk.Az útifűmaghéj vízzel érintkezve bedagad, így előfordulhat, hogy a későbbiek során is adagolnunk kell hozzá vizet. Ezután forró serpenyőben, olíva olajon kisütjük a tésztába mártott hússzeleteket. Ha nem tapad rá a massza, vagy forgassuk a húst kevés csicseriborsó lisztbe a massza előtt, vagy kanalazzuk rá a serpenyőben, viszont így nehezebb lesz megfordítani. Sütés közben ne nagyon forgassuk, csak ha már az egyik oldala megsült, mert hajlamos levetkőzni a husi. Ha ügyesek vagyunk, szép rántott hús kinézetűek lesznek a szeletek. Tálalhatjuk zöldsalátával, paradicsommal, ne felejtsük el a salátát közvetlenül a fogyasztás előtt meglocsolni kevés tökmagolajjal.

t4_2.jpg

Extrák: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejtermékmentes, Laktózmentes, Mindenmentes, Gyerekbarát, Karcsúsító, Kukoricamentes, Rizsmentes, Szójamentes, Ebéd

t5_1.jpg

 

 

Címkék: Ebéd Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Karcsúsító Tojásmentes Ételintolerancia Kukoricamentes Szójamentes Rizsmentes Mindenmentes Tejtermékmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr156684413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása