Csodálatos rózsavíz!

 2014.07.31. 07:07

roses-366174_1280.jpg

Hallottál már a rózsa illóolajáról és a rózsavízről? A rózsáról biztos egyből beugrott Bulgária, Törökország, Irán, vagy Szíria fővárosa, Damaszkusz. Igen, jól tudod, a rózsa illóolaja, és a lepárlási folyamat mellékterméke, az aromavíz, ezekről a helyekről származik.

A rózsa illóolaja, az illóolajok királynője. A rózsaszirmokból vízgőz desztilláció során nyerik ki az illóolajat. Ennek a folyamatnak a mellékterméke a rózsa aromavíz. Míg a rózsa illóolaja rendkívül borsos áron szerezhető csak be, az aromavíz megfizethető, egyszerű földi halandók is gyorsan hozzájuthatnak. A minőség azonban itt is rendkívül fontos, én a Panarom damaszkuszi rózsavizét használom. És hogy miért ennyire drága az illóolaja? 1 kg illóolaj előállításához 5 tonnányi rózsasziromra van szükség!

Gondoltad volna?

rose-73259_1280.jpg

Tudtad, hogy a rózsa illóolajának több, mint 400 kémiai összetevője van?

Például tartalmaz fenil-etilalkoholt, geraniolt, nerolt, citronellolt, citrált, eugenolt, linalolt. A rózsavíz rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, mint az illóolaj, csak sokkal-sokkal gyengédebb változatban.

A rózsa jelmondata: Éljen a szeretet!

baby-200760_1280.jpg

Mire használhatjuk?

Kiváló szorongást enyhítő, stresszoldó, afrodiziákum, hormonrendszer harmonizáló, görcsoldó, nyugtató, fájdalomcsillapító, sejtmegújító, sebgyógyító, méherősítő, szíverősítő, baktérium- vírus- gombaölő, ránctalanító, és alkalmas érett, érzékeny bőr ápolására, ekcémára, hajszálértágulatra.

És hogy kerül mindez a szuperanyáknak szánt blogomba? Olvass tovább!

wellness-185005_1280.jpg

Tudnod kell, hogy ez az aromavíz a kisbabád, és a saját bőröd ápolásánál elengedhetetlen!

  • 2 evőkanál rózsavíz a baba fürdővízéhez adva gondoskodik a baba egészséges bőréről,feltéve, ha nem teszünk bele semmi más kemikáliát, és kecsketej szappannal fürdetjük a kicsit. Isteni illata lesz a babának, emellett az érzékeny, vadiúj bőrének, és érzékeny lelkének is simogatás.
  • Ekcémás a baba? Töröld át naponta többször a kicsi bőrét tiszta rózsavízzel. Emellett hagyj fel a tejtermékek fogyasztásával, ha szoptatsz.
  • Tejkiütési lettek? Kenegesd rózsavízzel. Pár nap alatt nyoma se lesz a piros pöttyöknek.
  • Kipirosodott a feneke? Töltsd a rózsavizet sötét szórófejes üvegbe, és pelenkázáskor fújd be vele a piros popsit
  • Szülés után úgy nézel ki mint egy kiskamasz? Tele az arcod pattanásokkal? Használd a rózsavizet arctoniknak!
  • Száraz, érzékeny a bőröd? Fújd át zuhanyzás után rózsavízzel, hagyd, hogy beszívja a bőröd minden cseppjét.
  • Kimerültél? Nincs energiád? Végezz rózsavíz ivókúrát! Három héten keresztül tégy egy teáskanál rózsavizet 2 dl tisztított vízbe, és reggel ez legyen az első italod ébredés után. Csodásan fogod magad érezni tőle!
  • Csúnya sebed maradt szülés után? Ha császáros voltál, a seb behegedése után naponta többször fújhatod rózsavízzel, nem fog húzódni, és szépen gyógyul. Ha gátsebed van, már szülés után is fújhatod vele, hűsít, sebgyógyít, frissít, és megakadályozza a fertőzések kialakulását.
  • Kisebesedett a melled? Amellett, hogy kenegeted ( pl: kókuszolajjal), fújd be rózsavízzel szoptatás  után, csodát tesz.
  • Szájpenésze lett a babádnak? Egy tiszta gézlapra tegyél rózsavizet, és töröld ki vele a száját. Ezzel együtt kezeld a melled is, mert a gomba oda is átterjedhet.
  • Ha épp most készülsz szülni, vidd magaddal a vajúdáshoz! 1-2 evőkanál rózsavizet tegyél 1 liter vízhez, és iszogasd folyamatosan, már ha olyan kórházban szülsz ahol engedik. Energiát ad végigcsinálni a folyamatot!
  • Ha relaxálni szeretnél, tegyél a fürdővizedhez, és már lazulhatsz is!

baby-18998_1280.jpg

 

Látod mennyi mindenre használhatod? Egy igazi kincs!

Címkék: baba Aromaterápia Bőrápolás Házi kozmetika

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr416560469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2014.08.01. 22:00:16

Nagyon sok rózsánk van, és a múlt évben rendszeresen készítettem rózsavizet. /internetről vettem a receptet/Kicsit macerás volt, mert csak az illatos rózsalevél jó, ez évben nem csináltam már. Szerintem használt, ha nem is látványosan:)
süti beállítások módosítása