Tavaszi tekercs nyáron!

 2014.07.11. 10:03

sr1.jpg

Ma tavaszi tekercseket készítettem vacsorára. Bevallom őszintén, hogy ma nem voltam vásárolni, sőt a héten se sűrűn, és abból dolgoztam, ami itthon volt. Nagyon jó, mert kreativitásra ösztönöz minket, hogy hogyan hozzuk ki a maximumot a minimumból. Szeretek így főzni. Te is?

Tudjátok, abból is lehet várat építeni...Azért költözés után egy teljesen üres konyhában nehezen sikerült volna ezt kihozni, de alapesetben valami mindig akad itthon.

Biztos nálad is, ha egy kicsit jobban a szekrény mélyére nyúlsz!


Ha mégsem, akkor menj el boltba.. Vagy ebédelj a mamánál. 

Szerencsém volt, mert a konyhában lapult egy adag rizspapír a tekercsekhez, volt még céklám, krumplim és persze friss bazsalikomom. Gyorsan elkészült, mert a friss cékla könnyen megpuhult. Csendben megjegyzem, hogy kettő az egyben, a baba uzsonnája is elkészült ezzel a fogással, mert főtt krumplit evett céklával.

Te hogy szereted a tavaszi tekercset? Kipróbálnád céklával?

koll.png

Bazsalikomos-céklás tavaszi tekercs:

Hozzávalók:

  • 1 csomag rizspapír a tekercsekhez ( 10 db)
  • 5 db közepes cékla
  • 5 db közepes burgonya
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • olíva olaj, só

Elkészítés:

Sós vízben megfőzzük a kockára vágott céklát és a burgonyát.Ha elkészül, leöntjük a vizet és villával alaposan összetörjük, hozzákeverjük a felaprított bazsalikomot, és megtöltjük a rizspapírokat. Ha még melegen tesszük a papírra, gyorsan megpuhul a kemény lap, hajtogatjuk és már mehetnek is a forró olajba. Pár perc alatt ropogósra sütjük, citrommal, csilipaprikával tálaljuk.

sr4.jpg

Extrák: Vegetáriánus, Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Gyors: 30 perc, Gyerekbarát

 

 

Címkék: Gyors Vegetáriánus Gluténmentes Laktózmentes Gyerekbarát Tojásmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://iz-illat-varazslat.blog.hu/api/trackback/id/tr446498133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása